Избран магазин:
Избери друг магазин

Технополис и Практикер започват изграждането на нов склад в гара Елин Пелин

„Видеолукс Холдинг“, собственик на вериги магазини Технополис и Практикер, започна изграждането на нов склад в гара Елин Пелин. Новата сграда ще разшири настоящия склад на компанията, заемащ повече от 20 000 кв. м., с допълнителни 10 500 кв. м. Символична първа копка направиха председателят на съвета на директорите на „Видеолукс холдинг” г-н Тодор Белчев и кметът на Елин Пелин доц. д-р инж. Ивайло Симеонов, след като бе отслужен тържествен водосвет.

 

Проектът, продиктуван от динамичното развитие на двете вериги, ще обслужва складовата дейност на магазините им и ще подпомага онлайн търговията на компанията. Новият склад ще бъде изграден върху собствен терен на компанията. Едноетажната сграда ще бъде разположена непосредствено до южната фасада на съществуващия склад Технополис и ще има сглобяема, стоманобетонова конструкция с височина до 12,3 м. Предвидено е изграждането на 19 бр. товаро-разтоварни рампи, наземен паркинг за 81 леки и 17 тежкотоварни автомобила.

 

В обекта ще бъдат обособени две основни функционални части: бърза зона за подово складиране и зона за дълготрайно стелажно складиране. Проектът включва директна връзка към административно-битовата зона на съществуващата сграда и директна връзка между складовите зони на старата и новата сграда. Очаква се строежът да приключи за срок от приблизително 5 месеца, като за изпълнение на проекта е избрана фирма Бараж Груп.

 

Непосредствено след първата копка на обекта, управителите на „Видеолукс Холдинг“ и кметът на общината връчиха официално дарение на средно училище „Васил Левски“ в гр. Елин Пелин. Компанията оборудва две нови зали в училището с 23 компютърни конфигурации, състоящи се от компютър, монитор, мишка и клавиатура, и два лаптопа. Дарението цели да повиши технологичните познания и грамотност на децата и да улесни учебната им дейност.

 


Снимка 1 (отляво надясно): г-н Стамен Янев, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции, г-н Тодор Белчев, председател на съвета на директорите на „Видеолукс холдинг” и доц. д-р инж. Ивайло Симеонов, кмет на Елин Пелин правят символична първа копка на новия склад.
Снимка 2: Ивайло Симеонов, кмет на Елин Пелин разбива бутилка шампанско в кофата на багера за късмет на новия обект.
Снимка 3: Новата компютърна зала на средно училище „Васил Левски“ в гр. Елин Пелин, оборудвана с компютри от „Видеолукс холдинг”.
Снимка 4: Новата компютърна зала на средно училище „Васил Левски“ в гр. Елин Пелин, оборудвана с компютри от „Видеолукс холдинг”.