Моля, изберете
070012340
Сайтът използва "бисквитки" (cookies). | Приемам

Рециклиране

За подпомагане на усилията на обществото в опазването на околната среда Технополис предлага на своите клиенти еко оферти, както и възможност за предаване на стари уреди за рециклиране. С тези предложения Технополис ще спести от вашето време, усилия и пари.

 

Стари уреди за рециклиране

При всяка покупка на електроуред извън еко оферта, можете да заявите взимане на стар уред за рециклиране като подадете заявка на 0800 14100 или order@makmetаl.eu. Необходимо е да уточните, че сте клиент на Технополис. След като получите потвърждение, че в населеното място се обслужват заявки за рециклиране, вашият стар уред ще бъде взет за рециклиране с безплатен транспорт, като не получавате възнаграждение или обезщетение за уреда. Необходимо е да подготвите ненужния уред във вид подходящ за транспортиране: демонтиран и изключен от ВИК, електропреносната и всички други мрежи, към които е свързан.

 

Защо трябва ненужните електрически уреди да бъдат рециклирани?

 

  • Рециклирането на старата и ненужна техника спомага за опазването на околната среда.
  • Повече от 75% от старите уреди биват изхвърляни на бунищата, където оловото и други токсични отпадъци, съдържащи се в електрическите уреди, могат да причинят замърсяване на почвата и водата. Това може да доведе до много вреди за човешкото здраве и природата в района.
  • Когато се намират близо до населени места, тези токсични отпадъци могат да причинят здравословни проблеми на жителите заради замърсяването и отравянето на водите и почвите.
© Технополис. Всички права запазени. Уеб дизайн StudioX