Избран магазин:
Избери друг магазин

Технополис дари книги на деца от 30 столични училища

Инициативата е част от събитията по повод 15-я рожден ден на компанията


Водещата верига хипермаркети Технополис подари на ученици 1400 екземпляра от авторската книга на писателя Антон Дончев - Странният рицар на свещената книга, част I и II. Дарението беше връчено от г-н Тодор Белчев, председател на съвета на директорите на Технополис, по време на официална церемония днес в Българска академия на науките в присъствието на кмета на гр. София г-жа Йорданка Фандъкова, писателя Антон Дончев и учители по литература и история.

 

Книгите ще получат ученици от 30 училища в София, сред които I-ва и II-ра английска езикова гимназия, испанската, френската гимназия и други. Благотворителната инициатива поставя началото на серия от събития по повод 15-тата годишнина от създаването на Технополис и е продължение на политиката на организацията да подкрепя образователни кампании.

 

„Ние от Технополис вярваме, че трябва да инвестираме в децата и младите хора, като подпомагаме тяхното образование и им създаваме условия да придобиват знания и умения за тяхната професионална реализация,“ каза г-н Белчев. „Радваме се, че в навечерието на нашия 15-ти юбилей можем да засвидетелстваме подкрепата си към образованието и да дадем възможност на голям брой ученици да се докоснат до един от съвременните ни български автори,“ допълни той.

 

От основаването си през 2001г. досега, Технополис подпомага различни образователни инициативи в цялата страна. По повод 10-я си рожден ден компанията оборудва изцяло 10 компютърни зали в 10 водещи български университета. Последните инициативи, подкрепени от Технополис, включват провеждането на събитието „Мениджър за един ден 2016“ в 25 магазина на веригата, спонсориране участието на математиците от 125 СОУ „Проф. Боян Пенев“ в Световното първенство по математика в Китай, осигуряване на финансова подкрепа за организирането на „Национална цветна олимпиада 2014/2015 г“ за деца от VIII до XII клас, предоставяне на награди за ученици от Софийската математическа гимназия “Паисий Хилендарски” - победители в състезанието по математика – Хонконг’ 2012, даряване на техника за Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ „Св.Климент Охридски“ и други.

 


Писателят акад. Антон Дончев
Г-н Тодор Белчев, председател на съвета на директорите на Технополис
Г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на гр. София, писателят акад. Антон Дончев, акад. Стефан Воденичаров, председател на БАН, г-н Иван Гранитски, издател, г-н Тодор Белчев, председател на съвета на директорите на Технополис и други гости на събитието