„Технополис” започва изграждането на свой втори хипермаркет в Пловдив и нов търговски комплекс

 

Наематели в него ще бъдат магазин за спортна екипировка, зоомагазин и други

 

Днес, 9 ноември, започна изграждането на нов търговски комплекс в град Пловдив. Първа копка направиха кметът на общината г-н Здравко Димитров и председателят на съвета на директорите на „Видеолукс холдинг” г-н Тодор Белчев, след като бе отслужен тържествен водосвет.


"Особено ми е приятно, когато присъствам на първа копка на нова инвестиция в град Пловдив. Сигурен съм, че в най-скоро време догодина ще се съберем тук и ще отрежем лентата на нещо, което си заслужава да притежава градът. Технополис е марка, която повишава качеството на живот на самото населено място.“, каза г-н Димитров по време на събитието.


"Този парцел ще бъде коренно различен след няколко месеца. Освен Технополис ще има други магазини, които ще бъдат напълно нови за града. Вече точно 20 години има Технополис, така че тук ще се види всичко това, което сме научили за последните 20 години. Най-важното е, че в този комплекс ще дойдат да работят общо между 150 и 170 човека.“, допълни г-н Белчев.


Инвеститор в проекта и собственик на терена е веригата за бяла, черна и офис техника „Технополис“. В новия търговски комплекс ще бъдат разположени вторият за град Пловдив и 34-ти за страната хипермаркет Технополис и за първи път в Пловдив магазин за висококачествена екипировка за спортове на открито Basecamp и зоомагазин от американската верига Maxi Pet.


Общата площ на целия търговски комплекс е близо 6 800 кв.м, като Технополис ще заема 4 000 кв.м от тях. Всеки магазин ще бъде със самостоятелен вход от общ паркинг, който ще бъде безплатен за посетителите и ще разполага със 121 паркоместа.


Търговският комплекс се намира в един от най-бързоразвиващите се райони на града, на ул. „Коматевско шосе“ № 24. Мястото е удобно и комуникативно за жителите на Пловдив и близките населени места.


Новият търговски комплекс в Пловдив се очаква да посрещне първите си клиенти през пролетта на следващата година. За главен изпълнител на проекта е избрана фирма Микс Констръкшън ООД.


Compare ()