Община Стара Загора получи дарение от „Технополис“ и „Практикер“ за оборудване на жилища за настаняване на украински бежанци

 

Днес, 28 март, веригата за бяла, черна и IT техника „Технополис“ и веригата за дома и градината „Практикер“ се включиха в инициативата на Община Стара Загора за оборудване на жилища за украинските бежанци, потърсили подслон в града.


„Технополис“ дари 69 хладилника и 69 готварски печки, с които 69 апартамента от „Социални жилища“ Стара Загора стават напълно пригодни за обитаване, а „Практикер“ осигури посуда, прибори за хранене, хавлии и хигиенни материали.


Подкрепата беше приета от зам.-кмета Иванка Сотирова: „Това е първото голямо дарение за оборудване на социалните жилища в сградата на бившата Метрология“. При връчване на дарението управителят на Технополис Стара Загора, Станимир Димитров, сподели: „С радост помагаме на Община Стара Загора в хуманната грижа за бежанците от Украйна.“


В жилищата могат да бъдат настанени повече от 200 нуждаещи се. Те са обособени като осем гарсониери, 19 едностайни и 42 двустайни апартамента.


Compare ()