Избран магазин:
Избери друг магазин
Игра ELDEN RING PLAYSTATION 5 PS5
P5 ELDEN RING

Игра ELDEN RING PLAYSTATION 5 PS5

Код: 546872
В наличност
Безплатна доставка

i

Поръчай сега и вземи от:

"" Днес

Цена:119.99 лв.

Elden Ring обещава несравнимо приключение, но ако никога не си се занимавал с игра като „Soulslike“ преди това може да изглежда малко обезсърчително. Това ръководство представя основната механика на играта, за да ти помогне да изследваш Lands Between и да станеш Господар на Елдън.

Кой е най-добрият тип герой в Elden Ring?

Това много зависи от предпочитаният ти стил на игра. Колко „добър“ е един герой в крайна сметка зависи от това как смекчава и нанася щети, както и начина, по който го прави.
Героят, който избереш в началото на Elden Ring, ще има атрибути, претеглени към различни набори от умения, но можеш да вдигнеш нивото на своя герой, както искаш, след като започнеш да събираш руни.

Типични конструкции могат да се фокусират върху:


Сила
Тези конструкции се фокусират повече върху по-тежките оръжия и брони. Те обикновено не се движат бързо, но могат да понесат повече щети. Ще нанасяш по-големи количества щети при по-малко удари.

Скорост
Можеш да се движиш бързо около враговете, ще използваш по-леки оръжия и броня. Ще трябва да се съсредоточиш повече върху избягването на входящи атаки, вместо върху нанасянето на щети.

Магия
Ако битката от близко разстояние не е твоето нещо, фокусирането върху магията може да бъде начинът. Ще можеш да нанасяш щети от разстояние с дистанционни атаки и да прилагаш бъфове, за да избегнеш нанасянето на щети.

Какво представляват руните?


На най-основното си ниво руните са валута и се събират чрез унищожаване на всякакви хора и зверове в Lands Between. Ще ти трябват, за да купуваш артикули от различни продавачи, да повишаваш нивото на оръжията и, може би най-важното, да повишаваш нивото на героя си.
Имай предвид, че при смърт изпускате руните, които носиш. Ако умреш отново, преди да ги вземеш и те ще изчезнат завинаги, така че харчи разумно и в подходящото време.

Бий се в Elden Ring

Атака
Когато си въоръжен с меч и щит, усъвършенствай тайминга си за париране и отвръщане рано с по-слаби врагове. Парирането (чрез натискане на L2) ще отклони определени атаки, докато бързият контраудар (чрез натискане на R1) ще нанесе огромни щети и е много задоволителен, когато се изпълнява правилно Прицели се към целите, където е възможно. Когато си се прицелил (чрез натискане на R3 в обхват), ще видиш ярко осветяване на избрания враг. Това значително подобрява целта ти, когато атакуваш. Силен герой с мощно оръжие не означава нищо, ако атаките ти продължават да пропускат целта си!  Обърни внимание на движенията на врага и потърси отвори. Всеки тип враг има своя собствена стратегия за атака и е важно да знаеш кога да блокираш и кога да атакуваш. Принуждаването на враговете да извършват атака също може да ги направи уязвими.  Развий усет за ходовете си. След като се ангажираш с атака, ти си заключен, така че внимателно избери момента, в който да нанесеш удар.

Защита
Защитата срещу атаки е поне толкова важна, колкото и ударите при приземяване. Дръж щита си нагоре, когато влизаш в непознати зони, за да избегнеш изненадващи атаки. Някои щитове са страхотни срещу физически щети, други срещу огън или магия - това може да бъде решаващо, когато се бориш с по-големи врагове.

Издържливост
Управлението на издръжливостта е важен аспект на битката в Elden Ring. Измервана от зелената лента в горния ляв ъгъл на екрана, издръжливостта се използва при замахване на оръжие, блокиране на входящи атаки, спринт и търкаляне или избягване. Въпреки че се регенерира автоматично, ще трябва да избереш моменти за защита и атака, за да избегнеш изчерпването й. Издръжливостта се регенерира много по-бавно, когато щитът ти е вдигнат.

Стелт
Използвай околната среда в своя полза, за да се промъкнеш покрай врагове, с които не си готов да се заемеш, или да ги прободеш в гърба, за да нанесеш сериозни щети.

Ashes of War
Нов за Elden Ring, Ashes of War може да бъде намерен по целия свят или чрез победа на босове и след това оборудван с оръжие или щит (в зависимост от предмета) в Site of Grace. Някои оръжия идват с Ashes of War, които не могат да бъдат премахнати. Предимствата варират от предоставяне на алтернативни оръжейни атаки до атаки от разстояние, които автоматично са насочени към враговете. Някои Ashes използват FP, така че следи синята линия, когато ги използваш.

Оцеляване
Трудността на врага варира значително, докато пътуваш из между земите. Не се страхувай да се оттеглиш от особено предизвикателни срещи и да се върнеш по-късно, след като усъвършенстваш уменията си, вдигнеш нивото на героя си или намериш нови оръжия или предмети.
Екранна снимка на Elden Ring - Мелина

Как да вдигна нивото на героя си в Elden Ring?

Можеш да вдигнеш нивото на героя си в Site of Grace, където твоята прислужница, Мелина, ще разменя руни за атрибути в увеличаващи се инкременти. Можеш да избереш върху кои атрибути също искаш да се съсредоточиш, така че ако си започнал с конструкция, фокусирана върху силата, но се наслаждаваш да правиш магии, можеш да подобриш тези атрибути тук.
Закупуването на атрибути също повишава нивото на героя ти, което подобрява общата ти статистика за защита, позволявайки ти да се биеш с по-мощни врагове.МОДЕЛ:
ELDEN RING
СЪВМЕСТИМОСТ:
PS5
ЖАНР:
RPG
PEGI рейтинг:
16+
EAN3391892017380
Няма намерени документи за този продукт
Най-нови продукти
Подобни продукти