Избран магазин:
Избери друг магазин
Spring super weekend
Рекуператор VENTS TWIN FRESH RL7-50-3 7.6 W, 20.00 dB(A)
Рекуператор VENTS TWIN FRESH RL7-50-3

Рекуператор VENTS TWIN FRESH RL7-50-3 7.6 W, 20.00 dB(A)

Код: 800632
Безплатна доставка

i

Цена:740.99 лв.

Удължена доставка

ПРИЛОЖЕНИЕ

Рекуператорът TwinFresh Easy RL7-50-3 е проектиран да осигурява непрекъснат механичен обмен на въздух в самостоятелни стаи, апартаменти, вили, обществени и търговски помещения. Предоставя чист и свеж въздух в помещенията и извежда от помещението остарелия въздух, предпазва от прекомерна влага и поява на мухъл, възстановява топлината и осигурява баланс на влажността в помещението, намалява разходите за отопление през зимата и за климатизация през лятото.

 

 


 

ХАРАКТЕРИСТИКИ

 

• Ефективна двупосочна вентилация на помещения

• Високо технологичен керамичен рекуператор с ефективност на регенериране достигаща до 92 %

• Реверсивен DC вентилатор с безопасно напрежение 12 V и ниско потребление на електоренергия от 1 до 4,3 W

• Тиха работа от 12 до 20 dB(A)

• Лесна инсталация с кръгъл телескопичен въздуховод с диаметър 160 мм дължина от 250 до 500 мм

• Пречистване на въздуха с два вградени G3 филтъра

• Възможност за продължителна и непрекъсната работа

• Не се генерира конденз по време на работа

 


 

ПРИНЦИП НА РАБОТА

Вентилаторът е предназначен както за работа в реверсивен режим с възможност за регенериране на топлината и влажността в помещението, така и за доставка или извеждане на въздух без регенерация. • Режим 1 – Топлият и застоял въздух се извежда от помещението. Преминава през керамичния енергиен топлообменник, при което се абсорбира топлината и влажността от въздуха. Когато керамичния топлообменник се затопли вентилатора превключва в режим на доставяне на въздух. • Режим 2 – Чистият и свеж въздух отвън преминава през енергийния топлообменник, абсорбира влажността и се нагрява до стайна температура. При спадане на температурата на керамичния елемент, вентилаторът превключва отново в режим на извеждане и цикълът се подновява. Вентилаторът сменя режимите на работа на всеки 70 секунди.

Името на продукта

 


 

ДИЗАЙН

 

Името на продукта

 

 


 

УПРАВЛЕНИЕ И РЕЖИМИ НА РАБОТА

Рекуператорът TwinFresh Easy-D RL7-50-3 се управлява с монтиран на стена LCD контролен панел или с дистанционно управление(включени в комплекта).

Режими на работа:

1. Режим вентилация - вентилаторът работи в режим доставка или извеждане на въздух с избраната скорост. В случай на синхронна работа на два рекуператора, единият доставя а другия извежда въздух от помещението.

2. Режим регенерация - вентилаторът работи в два цикъла- по 70 секунди всеки - за осигуряване на енергийна регенерация, едновременно на топлината и на влагата.

Името на продукта

 

 


 

ГАБАРИТНИ РАЗМЕРИ

 

Името на продукта

 

 


 

ПРИМЕРНА ВЕНТИЛАЦИОННА СИСТЕМА

За да се организира вентилационна система, базирана на рекуператорите TwinFresh се монтира по един вентилатор във всяка стая. За по-големи помещения се монтират два или повече рекуператора. Те са подходящи както за самостоятелна употреба, така и за интеграция във вентилационна система. При изграждането на вентилационна система първо трябва да се свърже контролният и захранващ блок и част от вентилаторите да са настроени за режим на доставка на въздух, а другата част за режим на извеждане на въздух. Препоръчително е да се използват сдвоени вентилатори, за да се осигури балансирана вентилация. В реверсивен режим на работа с енергийна регенерация на топлина и влажност рекуператорите TwinFresh сменят режимите 1 и 2 на всеки 70 секунди и трансферират енергията (топлина и влажност) от извеждания към доставяния въздух, като така запазват топлината през зимата и прохладата през лятото. Въздушните потоци от една към друга стая преминават през решетки за врати или отворените врати и по този начин се осигурява необходимата циркулация на въздуха в помещенията. Така изградената вентилационна система спестява от разходите за отопление и охлаждане. За организиране на максимално ефективна вентилация се препоръчва в банята или кухнята да се монтира и вентилатор VENTS iFan, който извлича въздуха по сигнал от активирания датчик за движение или влажност.

Името на продукта

 

 

 

МОЩНОСТ W
7.6 W
ВЪЗДУШЕН ДЕБИТ (CADR)
50.00 m3/h
ТИП НА ДВИГАТЕЛЯ
РЕВЕРСИВЕН
РЕГЕНЕРИРАЩА ЕФЕКТИВНОСТ
92 %


МаркаVENTS
МОДЕЛ:
TWIN FRESH EASY RL7-50-3
МОЩНОСТ W:
7.6 W
ВЪЗДУШЕН ДЕБИТ (CADR):
50.00 m3/h
НИВО НА ШУМ:
20.00 dB(A)
ТИП НА ДВИГАТЕЛЯ:
РЕВЕРСИВЕН
РЕГЕНЕРИРАЩА ЕФЕКТИВНОСТ:
92 %
ВИД НА ТОПЛООБМЕННИКА:
КЕРАМИЧЕН
ГАРАНЦИЯ:
24 МЕСЕЦА
EAN4824032288573
Няма намерени документи за този продукт